A kúria

A kúria

A kúria

Berky Kúria ikon

1904

Az 1904 óta álló Berky Kúriát Nagykónyi akkoriban legmódosabb lakója, a mezőgazdaságból élő Berky Ferenc és felesége, Mauer Gizella építtette. Az épület hűen tükrözte tulajdonosai gazdagságát: lakórésze vastag vályogfalakból épült, valamint téglafalas istállója és gabonatárolója volt. A kúriát magas, tágas belsőterek és kovácsoltvas díszítőelemek tették „impozánssá”. A kúria jó ideig elhanyagolt állapotban volt, de a 2010-es években akkori tulajdonosa felújította, és szálláshelyjé alakította át.

2020

A kúriát 2020-ben vettük át. Ekkor a funkcióját újragondoltuk, és az egész birtokot úgy fejlesztettük tovább, hogy az minden szempontból ideális helyszíne lehessen nagyobb létszámú családi-baráti összejöveteleinknek, közös nyaralásainknak. A házbelsőben letisztult, modern designt kevertünk az épület hagyományos, rusztikus elemeihez.

Berky Kúria Állatbarát hely

Állatbarát hely

A kúria teljes területe kutyabarát, így a házirend betartása mellett, a kikapcsolódás alatt is veletek lehetnek egy évesnél idősebb, szobatiszta négylábúitok.

Berky Kúria
Berky Kúria kert
Berky Kúria bejárat
Berky Kúria folyosó

Várunk Titeket!

Ha egy olyan helyen szeretnétek kikapcsolódni, ahol minden a minél tartalmasabb és pihentetőbb együttlétről szól, gyertek el hozzánk, és egyúttal fedezzétek fel Magyarország egyik legcsodálatosabb vidékét.

A Berky Kúriát családi, baráti és üzleti együttlétek számára alakítottuk ki, ezért csak egyben (6 lakrész) és nyáron minimum 3, nyári és kiemelt időszakon kívül minimum 2 éjszakára foglalhatjátok, maximum 16 fő számára.

Nyári és kiemelt időszakon kívüli időszakban hétköznaponként 1 éjszakára is foglalható a kúria.

Berky Kúria Logó

Kapcsolat

Cím: 7092 Nagykónyi, Kis utca 376.

E-mail: info@berkykuria.hu

Mobil: +36 20 956 5032, +36 70 457 7104

A Berky Kúria **** a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület minősítése alapján, magánszálláshely típusban 4 csillag kategória használatára jogosult.

NTAK regisztrációs szám: MA21006405

Adatvédelmi tájékoztató (GDPR)

Kövess minket!