Gasztronómia

Gasztronómia

Gasztronómia

A városi, illetve az otthoni környezetből kiszabadulva, üdítő élmény megtapasztalni, hogy a házi termesztésű növények is gazdagítják a gasztronómiai kínálatot. A Berky Kúria e téren önellátó gazdálkodásra törekszik, így egyre bővülő veteményes és konyhakertünkben számos zöldséget, valamint fűszernövényt is megtaláltok. Sőt, gyümölcsért sem kell mindenképp elhagynotok a birtokot: gyümölcsfáinkon mosolygós alma, zamatos körte és lédús barack terem. És amit nálunk nem találsz, azt könnyen beszerezheted a helyi vagy a környékbeli gazdálkodóktól, beleértve a húsféleségeket és a tejtermékeket is.

És ha a kiváló minőségű, friss alapanyagok már a rendelkezésetekre állnak, nincs is más dolgotok, mint elkészíteni a fenséges fogásokat… Ehhez gazdagon felszerelt konyhánk nyújt segítséget, ahol szinte bármilyen ételt megalkothattok. A hozzávalók és az alapanyagok előkészítését a profi konyhai eszközökön túl a hatalmas konyhasziget, az ételek elkészítését pedig két, villanysütővel felszerelt gáztűzhely teszi lehetővé.

A kertben tűzrakó hely, bogrács állvánnyal és egy Weber faszenes grillsütő áll a rendelkezésetekre.

Miután a kúriában mindent a társasági igényekhez alakítottunk, a főzést és az étkezést követő nagyobb tányér- és evőeszközhalomra is felkészültünk. A konyhában két mosogatógép mossa tisztára a szennyes edényeket, hogy a társaság nyugodtan ki tudja pihenni az étkezés fáradalmait…

Ha azonban tényleg csak kikapcsolódni szeretnétek, már hívjuk is Éva nénit, a kúria háziasszonyát, aki vérprofi vendéglátó! Ha velünk van, valahogy minden flottabbul megy és mindenki kiegyensúlyozottabb… Számunkra Ő a gondtalan pihenés záloga. Megnyugtató érzés, hogy a balatoni kormányüdülő és a környék legjobb éttermeinek egykori vezetőjére bármikor számíthatunk, ha szükség van rá.

Éva néni egyébként reformétrendet követ, így – bár a magyaros ételek elkészítése az erőssége – nem csupán a pörköltek és rántotthúsok világában jártas.

Hosszú évek óta segíti a kúria működését, ezért nem csoda, hogy ismer mindent és mindenkit a környéken. Segítsége Nektek is jó opció lehet, ha tényleg tökéletes kikapcsolódásra vágytok…

Berky Kúria veteményes
Berky Kúria étkező
Berky Kúria terített asztal
Berky Kúria konyha fali szekrény

Várunk Titeket!

Ha egy olyan helyen szeretnétek kikapcsolódni, ahol minden a minél tartalmasabb és pihentetőbb együttlétről szól, gyertek el hozzánk, és egyúttal fedezzétek fel Magyarország egyik legcsodálatosabb vidékét.

A Berky Kúriát családi, baráti és üzleti együttlétek számára alakítottuk ki, ezért csak egyben (6 lakrész) és nyáron minimum 3, nyári és kiemelt időszakon kívül minimum 2 éjszakára foglalhatjátok, maximum 16 fő számára.

Nyári és kiemelt időszakon kívüli időszakban hétköznaponként 1 éjszakára is foglalható a kúria.

Berky Kúria Logó

Kapcsolat

Cím: 7092 Nagykónyi, Kis utca 376.

E-mail: info@berkykuria.hu

Mobil: +36 20 956 5032, +36 70 457 7104

A Berky Kúria **** a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület minősítése alapján, magánszálláshely típusban 4 csillag kategória használatára jogosult.

NTAK regisztrációs szám: MA21006405

Adatvédelmi tájékoztató (GDPR)

Kövess minket!