Nagykónyi és környéke

A Nagykónyiban található Berky Kúriának az elragadó természeti adottságokkal rendelkező Tolnai-dombság ad otthont. Bár a környék termálfürdői évtizedek óta közkedvelt turisztikai célpontok, a térség  természeti szépsége, valamint gazdag állat- és növényvilága még sokunk számára felfedezésre vár…

túrázás Nagykónyi környékén

Biciklizés, túrázás

Akár gyalogosan, akár kerékpárral szeretnétek túrázni, a környék ideális a célra. Kerékpárral könnyen bejárhatjátok a térséget, sőt profi kerékpárút is vezet a Nagykónyival szomszédos Páriból Regölyig. A közel 20 km-es szakaszon zavartalanul élvezhetitek a bringázást.
Tamási fürdő

Fürdő

Érdemes külön is kiemelni a bringaút mellett fekvő, Nagykónyitól 8 kilométerre található Tamásit, ahol Termálfürdő és csúszdapark, valamint Vadrezervátum és Vadaspark is működik. Kicsit messzebb (15 km), de szintén a bringaút mentén találjátok a Pacsmagi-tavak természetvédelmi területét is.

balatoni nádas

Balaton

A távolabbi látványosságokért már autóba kell ülnötök, de megéri. 30-50 perces utazással elérhető a Balaton (40 km), a Szekszárdi történelmi borvidék (50 km), illetve a Simontornyai (32 km), valamint az Ozorai vár is (28 km).
Persze az itt kiemelt desztinációkon kívül megannyi más felfedeznivaló vár rátok, melyeket lentebb térképre is tettünk, de szóban is szívesen útbaigazítunk benneteket a foglalást követően.
malac

Falusi program

Ugyancsak előzetes egyeztetést igényel tradicionális falusi programunk, a disznóvágás megszervezése is. Az állat leölésén nem kell részt vennetek, ha nem akartok, a feldolgozása viszont a kúriában történik, hogy bepillantást nyerjetek – és akár részt is vegyetek – a munkafázisokban.
horgásztó

Vadászat és horgászat

Nagykónyi közvetlen környéke is dúskál a vadászhelyekben, de horgászási lehetőség is adódik. (A halbőségre egyébként a 700 éves település címerén lévő halak is utalnak.) Ha ilyen aktivitásokat terveztek, jelezzétek a foglalásnál, és segítünk nektek a szervezésben.
A környék – a korábban említett adottságai miatt – mindig is népszerű volt a vadásztársadalom körében. Több egykori országvezető is rendelkezett itt vadászházzal és birtokkal, de a vadászkultúra a mai napig élő és erősen meghatározó.
Nagykónyi naplemente

Összeállítottunk Nektek egy Google-térképet, melyen bejelöltük a környék számunkra kedves és emlékezetes állomásait. Használjátok a telefonotokról, így könnyedén megtaláltok majd minden látványosságot!

Várunk Titeket!

Ha egy olyan helyen szeretnétek kikapcsolódni, ahol minden a minél tartalmasabb és pihentetőbb együttlétről szól, gyertek el hozzánk, és egyúttal fedezzétek fel Magyarország egyik legcsodálatosabb vidékét.

A Berky Kúriát családi, baráti és üzleti együttlétek számára alakítottuk ki, ezért csak egyben (6 lakrész) és nyáron minimum 3, nyári és kiemelt időszakon kívül minimum 2 éjszakára foglalhatjátok, maximum 16 fő számára.

Nyári és kiemelt időszakon kívüli időszakban hétköznaponként 1 éjszakára is foglalható a kúria.

Berky Kúria Logó

Kapcsolat

Cím: 7092 Nagykónyi, Kis utca 376.

E-mail: info@berkykuria.hu

Mobil: +36 20 956 5032, +36 70 457 7104

Berky Kúria magánszálláshely - NTAK regisztrációs szám: MA21006405

Adatvédelmi tájékoztató (GDPR)

Kövess minket!