Gastronomy

Gastronomy

Gastronomy

A városi, illetve az otthoni környezetből kiszabadulva, üdítő élmény megtapasztalni, hogy a házi termesztésű növények is gazdagítják a gasztronómiai kínálatot. A Berky Kúria e téren önellátó gazdálkodásra törekszik, így egyre bővülő veteményes és konyhakertünkben számos zöldséget, valamint fűszernövényt is megtaláltok. Sőt, gyümölcsért sem kell mindenképp elhagynotok a birtokot: gyümölcsfáinkon mosolygós alma, zamatos körte és lédús barack terem. És amit nálunk nem találsz, azt könnyen beszerezheted a helyi vagy a környékbeli gazdálkodóktól, beleértve a húsféleségeket és a tejtermékeket is.

És ha a kiváló minőségű, friss alapanyagok már a rendelkezésetekre állnak, nincs is más dolgotok, mint elkészíteni a fenséges fogásokat… Ehhez gazdagon felszerelt konyhánk nyújt segítséget, ahol szinte bármilyen ételt megalkothattok. A hozzávalók és az alapanyagok előkészítését a profi konyhai eszközökön túl a hatalmas konyhasziget, az ételek elkészítését pedig két, sütővel is felszerelt óriás gáztűzhely teszi lehetővé.

Miután a kúriában mindent a társasági igényekhez alakítottunk, a főzést és az étkezést követő nagyobb tányér- és evőeszközhalomra is felkészültünk. A konyhában két mosogatógép mossa tisztára a szennyes edényeket, hogy a társaság nyugodtan ki tudja pihenni az étkezés fáradalmait…

 

 

Ha azonban tényleg csak kikapcsolódni szeretnétek, már hívjuk is Éva nénit, aki vérprofi vendéglátó! Ha velünk van, valahogy minden flottabbul megy és mindenki kiegyensúlyozottabb… Számunkra Ő a gondtalan pihenés záloga. Megnyugtató érzés, hogy a balatoni kormányüdülő és a környék legjobb éttermeinek egykori vezetőjére bármikor számíthatunk, ha szükség van rá.

Éva néni egyébként reformétrendet követ, így – bár a magyaros ételek elkészítése az erőssége – nem csupán a pörköltek és rántotthúsok világában jártas.

Hosszú évek óta segíti a kúria működését, ezért nem csoda, hogy ismer mindent és mindenkit a környéken. Segítsége Nektek is jó opció lehet, ha tényleg tökéletes kikapcsolódásra vágytok…

Berky Kúria veteményes
Berky Kúria étkező
Berky Kúria terített asztal
Berky Kúria konyha fali szekrény

Welcome

If you are looking for a holiday to relax where everything is about spending quality time together, visit our beautiful cottage and explore the rich surrounding area.

Berky Kúria was designed to cater for families, friends and even business gatherings. It is available as a whole and can comfortably accomodate up to 16 people at a time all year around. You can book a minimum of 3 nights stay in season and a minimum of 2 nights stay off season.

Berky Kúria Logó

Contact

Address: 7092 Nagykónyi, Kis utca 376.

E-mail: info@berkykuria.hu

Mobile: +36 20 956 5032, +36 70 457 7104

Follow us!