Neighborhood

Berky cottage of Nagykónyi is situated in the beautiful Hills of Tolna. Though the thermal baths nearby have been the most popular tourist attractions for decades, there is much more to explore in the neighborhood, like the rich flora and fauna of the forests.

túrázás Nagykónyi környékén

Tracking

Akár gyalogosan, akár kerékpárral szeretnétek túrázni, a környék ideális a célra. Kerékpárral könnyen bejárhatjátok a térséget, sőt profi kerékpárút is vezet a Nagykónyival szomszédos Páriból Regölyig. A közel 20 km-es szakaszon zavartalanul élvezhetitek a bringázást.
Tamási fürdő

Thermal bath

Érdemes külön is kiemelni a bringaút mellett fekvő, Nagykónyitól 7-8 kilométerre található Tamásit, ahol Termálfürdő és csúszdapark, valamint Vadrezervátum és Vadaspark is működik. Kicsit messzebb (15 km), de szintén a bringaút mentén találjátok a Pacsmagi-tavak természetvédelmi területét is.
balatoni nádas

Lake Balaton

A távolabbi látványosságokért már autóba kell ülnötök, de megéri. 30-50 perces utazással elérhető a Balaton (40 km), a Szekszárdi történelmi borvidék (50 km), illetve a Simontornyai (32 km), valamint az Ozorai vár is (28 km).
Persze az itt kiemelt desztinációkon kívül megannyi más felfedeznivaló vár rátok, melyeket lentebb térképre is tettünk, de szóban is szívesen útbaigazítunk benneteket a foglalást követően.
horgásztó

Hunting and fishing

Nagykónyi közvetlen környéke is dúskál a vadászhelyekben, de horgászási lehetőség is adódik. (A halbőségre egyébként a 700 éves település címerén lévő halak is utalnak.) Ha ilyen aktivitásokat terveztek, jelezzétek a foglalásnál, és segítünk nektek a szervezésben.
A környék – a korábban említett adottságai miatt – mindig is népszerű volt a vadásztársadalom körében. Több egykori országvezető is rendelkezett itt vadászházzal és birtokkal, de a vadászkultúra a mai napig élő és erősen meghatározó.
malac

Agro tourism

Ugyancsak előzetes egyeztetést igényel tradicionális falusi programunk, a disznóvágás megszervezése is. Az állat leölésén nem kell részt vennetek, ha nem akartok, a feldolgozása viszont a kúriában történik, hogy bepillantást nyerjetek – és akár részt is vegyetek – a munkafázisokban.
Nagykónyi naplemente

Összeállítottunk Nektek egy Google-térképet, melyen bejelöltük a környék számunkra kedves és emlékezetes állomásait. Használjátok a telefonotokról, így könnyedén megtaláltok majd minden látványosságot!

Welcome

If you are looking for a holiday to relax where everything is about spending quality time together, visit our beautiful cottage and explore the rich surrounding area.

Berky Kúria was designed to cater for families, friends and even business gatherings. It is available as a whole and can comfortably accomodate up to 16 people at a time all year around. You can book a minimum of 3 nights stay in season and a minimum of 2 nights stay off season.

Berky Kúria Logó

Contact

Address: 7092 Nagykónyi, Kis utca 376.

E-mail: info@berkykuria.hu

Mobile: +36 20 956 5032, +36 70 457 7104

Follow us!